Waar ging het mis ?

Het belang 
van
medische 
zorg
op uw
evenement

Nieuws
berichten

Eefdenaar ernstig gewond na ongeval motorcircuit Harfsen

Geplaatst op

06 april 2013

Laatste update

06 april, 20:54


Bronvermelding: De Stenstor

http://www.destentor.nl/regio/lochem/eefdenaar-ernstig-gewond-na-ongeval-motorcircuit-harfsen-1.3753208
HARFSEN - Een lid van motorclub Hamac Harfsen is zaterdag aan het eind van de middag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het motorcrosscircuit in Harfsen.

Het slachtoffer - het zou gaan om een inwoner van Eefde - is per traumahelicopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde tijdens een trainingsmiddag. Volgens ooggetuigen verloor een motorrijder op een springschans de controle over de motor.

Het slachtoffer stond naast het circuit te kijken en werd geraakt door de motor. De man zou aan het hoofd zijn geraakt. Onduidelijk is nog wat de precieze aard van de verwondingen zijn.


Vijfde party drug dode sinds mei


Vorige week woensdag overleed de twintigjarige studente Lisa als gevolg van de partydrug MDMA (de grondstof van XTC). Sinds mei zijn er al vijf mensen overleden ten gevolge van XTC-gebruik; een ongewoon hoog aantal slachtoffers.


Lisa nam vorige week zaterdag een vingertopje van MDMA-poeder op het dancefestival Vollt in Amsterdam, waarna ze onwel werd. Ze besloot het festival te verlaten en is met een taxi naar huis gegaan, waar haar huisgenoten haar later vonden en een ambulance hebben gebeld. Ze werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, waar ze woendag overleed ten gevolge van een watervergiftiging.


Vanavond in EenVandaag: Wat is er aan de hand? Zijn jongeren te veel voorgelicht over de gevaren van alcohol en daarom te weinig over harddrugs? In EenVandaag Trimbos-onderzoeker Daan van der Gouwe en criminoloog Ton Nabben.  


http://www.eenvandaag.nl/binnenland/47083/vijfde_partydrugdode_sinds_mei_


Kijk deze video